18 helmikuuta 2014

Deathflake mittens

Taas näitä projekteja, joissa kaikki ei mene ihan nappiin... Alunperin minun oli tarkoitus kokeilla tehdä kolmannet Day of the dead -lapaset, mutta niistäkin oli tulossa liian pienet. Purkuun siis ja etsimään pääkallokuvioisia lapasmalleja... Löysin Sissel KB:n Deathflake mittensit (linkki ravelryyn) joissa oli ainakin tarpeeksi silmukoita. Puikoille siis!

Lapaset eivät ainakaan ole liian kapeat, mutta eivät mitenkään älyttömän leveätkään. Leveyteen nähden pituus on kuitenkin aika nafti, mutta ei vielä liian lyhyt. Peukalo oli ohjeessa ihmeellinen, ensin tehdään kiilalisäyksiä, mutta kuitenkin olisi peukalon aukko pitänyt tehdä kuten kiilattomissa lapasissa. Tein siis ihan perinteisen kiilapeukalon, ja nyt peukalot ovatkin vähän turhan kapeat. Eivät kuitenkaan liian kapeat, että puristaisivat, mutta selvästi tiukemmat kämmenosaan nähden.

Langoiksi halusin Dropsin Baby alpaca silkkiä, koska pipossa se onnistui hyvin myös kirjoneuleena. Noh, ei onnistunut enää... Lanka oli tuntui tässä projektissa paljon liukkaammalta ja ei oikein asettunut kauniisti, joten kuviosta tuli todella epäselvä. Toiseksi langaksi otin Dropsin Delightia väriä numero 11, joka oli kerällä mielestäni violettivoittoinen. Noh, lapasiin osui sitä violettia sitten vain ranteisiin ja ihan kärkeen. Kauniit nämä näinkin ovat, vähän sellaiset sateenkaarilapaset.

Olen vieläkin vähän kahden vaiheilla, pidänkö nämä itse vai en. Jos joku siis välttämättä haluaa tälläiset lapaset, voisi nyt laittaa tarjousta tulemaan ja perustella hyvin, miksi minun pitäisi nämä myydä!

1 kommentti: