06 marraskuuta 2013

Pappani mun

Pappani viettää tulevana viikonloppuna 80-vuotispäiväänsä. Mitä minä hänelle lahjaksi? Lapaset olisivat jo valmiina kyseiselle henkilölle, mutta haluan antaa ne vasta joululahjaksi, kun kerran mummu saa samanlaiset. Mielestäni olisi hölmöä antaa nyt papalle ko. lapaset synttärilahjaksi ja mummulle samanlaiset jouluksi. Ei, nyt piti taas tarttua lankaan ja puikkoihin ja tehdä sukat!

Sukat ovat Caoua Coffeen taattua laatua, ohje on nimeltään Aramis. Mielestäni tämän suunnittelijan ohjeet ovat olleet mielekkäitä toteuttaa. Ne ovat aina olleet hyvin ja selkeästi kirjoitettuja, kaaviot ovat selkeitä ja loogisesti aseteltuja, sukat ovat yleensä helppoja toteuttaa mutta eivät tylsiä. Suurin osa ohjeista on myös ilmaisia, mikä on mielestäni aina hyvä puoli. Aion aivan varmasti toteuttaa jatkossa myös Athos ja Porthos sukat!

Näihin kyseisiin sukkiin valitsin Daily Vanillasta ylijääneen vajaan kerällisen Opalia. Koska kerä ei ollut enää täysi ja ohjeessa arvioitiin langankulutukseksi 420 metriä, lyhensin varresta yhden tuollaisen nurjan raidan ja yhden kokonaisen mallikerran. Papalla on myös taipumus nesteen kertymiseen, joten ehkä on ihan hyväkin, ettei varsi ole kovin pitkä. Ei ainakaan niin helposti purista.

2 kommenttia: