14 huhtikuuta 2013

Pvä 19: Lempijuomani ja -ruokani

Olen taas ollut koko viikonlopun niin pahalla päällä, että ajattelin tälläisen positiivisiin ajatuksiin suuntautuvan kirjoittamisen helpottavan. Sitten näin tämän aiheen ruuasta ja juomasta. Voihan kyrsä... LAME!!!

Noh, ensinnäkin aiheesta tekee tylsän se, että en pidä kokkaamisesta. Arkena syöminen on vähän sellaista survival tyyppistä "kunhan nälkä lähtee" ajattelua. Joskus kun jaksan jotain ruokaa tehdä, teen sen sitten huolella ja käytän ihan oikeasti hyviä aineksia, jolloin siitä tulee yleensä hyvääkin. Silloin nautin siitä ruuasta. Esimerkiksi jokun aikaa sitten tein maailman parasta kasvissosekeittoa. Siihen tuli muutama porkkana, pari perunaa, kukka- ja parsakaalia, kolmen juuston ruokakermaa ja mausteeksi pippuria ja suolaa. Ruuan kanssa vielä paistovalmista patonkia ja ystävien seura, niin avot. Mutta ei se silti tee kasviskeitosta lempiruokaani, tuo tietty kasviskeitto vain oli ihan parasta ikinä.

Olen myös syönyt suussasulavaa täytepastaa ravintolassa, mutta useimmat valmiiksi täytetyt pastatyynyt, joita kaupat myyvät, ovat ihan kamalia. Tykkään suklaasta, mutta eihän se ole lempiruoka. Leivon melko usein erillaisia leivonnaisia, joista suurin osa on hyviä, mutta en minä silti välttämättä tykkää kaikista muiden tekemistä leivonnaisista, vaikka samalla ohjeella olisi tehty. Minulla ei siis ole lempiruokaa, on vain erityisen onnistuneita ruokia ja joskus vähän vähemmän onnistuneita.

Juomat taas ovat huomattavasti helpompi asia. Pidän maidosta, sen mausta ja monikäyttöisyydestä. Juon melko usein kaakaota (ehdottomasti maitoon tehtynä! Vesi kaakaot on kamalan makuisia) ja kahvia (maidolla, ei sokeria). Ehkä siis lempi juomani on maito, ja kaikki ne, mihin sitä käytän?

Seuraavassa tekstissä ehkä esittelen taas jotain valmista. Kauheasti olen taas tehnyt kaikkia pieniä töitä, mutta kuvauspuolen inspiraatio on ihan hakusessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti