05 tammikuuta 2014

Lenkkeilypipo

Äitini toivoi jo ennen joulua säärystimiä ja pipoa talvilenkkeilyyn. Säärystimet hän sai jo joululahjaksi (ne mistä kirjoitin ohjeenkin) ja pipon hän saa helmikuussa syntymäpäivälahjaksi. Toiveena pipolle oli, että se suoraisi kunnolla niskaakin tulemalla tarpeeksi alas, mutta silmille pipo ei kuitenkaan saisi tulla. Päädyin tekemään Kaikki lähti lapasesta -kirjan Muikkuset korvaläpällisen pipon.

Lanka on Dropsin Nepalia, sitä kirkkaan pinkkiä. Äiti kun pitää kirkkaista väreistä. Puikkoina käytin 5 mm 4,5 mm sijasta, sillä käsialani on kovasti kireää ja olin Ravelrystä lukenut muiden saaneen lapsille paremman kokoisia pipoja noilla pienemmillä puikoilla. Myös korkeutta kasvatin muutamalla ylimääräisellä kerroksella ("jälkimmäisessä" palmikossa toistin rivit 29-32 ja molemmat kuplat saivat yhden ylimääräisen välikerroksen). Pipo on nyt sopiva ainakin omaan päähäni, toivottavasti äidillekin! Korvaläpät suojaavat myös poskia tehokkaasti, joten tämä on varmasti ihan ässä talvisille lenkkipoluille, kunhan se talvi nyt joskus saapuisi... Ohjeeseen olisi vielä kuulunut läpistä lähtevät i-cord nauhat, mutta jätin ne pois. Lankaa kului vain 2 kerää, eli 100 grammaa.

2 kommenttia:

 1. Hei!

  Kirjoitan käsityötieteen kandidaatin tutkintoon kuuluvaa tutkielmaa, aiheekseni olen valinnut käsityöaiheiset tatuoinnit. Näin tatuointisi blogissasi, ja pyydän sinua vastaamaan lyhyeen kyselyyn aiheesta. Olen yrittänyt tehdä kyselystä mahdollisimman lyhyen ja selkeän, jotta vastaaminen olisi helppoa ja nopeaa.

  Jos tunnet jonkun muun jolla on tekstiilikäsityöaiheinen tatuointi, olen erittäin kiitollinen jos jaat kyselyn linkkiä eteenpäin joko suoraan tutullesi tai jonkun sopivan foorumin kautta. Toivon mahdollisimman pikaisia vastauksia.

  Linkki kyselyyn: https://docs.google.com/forms/d/1EUDwdx3oqlLMJ5ShdxHQBoYr1RQR1R-KuGrB9syRWpM/viewform

  Ystävällisin terveisin,
  Paula Jakobsson
  paula.jakobsson@helsinki.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Voin varmaan linkittää kyselyn ravelryn suomenkieliseen keskusteluryhmään, jossa on erikseen ketju tatuoiduille :) Sieltä varmasti löytyy paljon vastaajia!

   Poista