29 lokakuuta 2013

Pitsikuvioiset säärystimet

Neuloin äidilleni joululahjaksi säärystimet omasta päästäni, ja niihin pyydettiin ohjetta. Tämä on nyt hätäisesti kirjoitettu muistiinpanojeni pohjalta. Äitini on hyvinkin kapeasäärinen, joten muutamien nurjien silmukoiden lisääminen jomman kumman kaavion ympärille voi olla tarpeen, jos pohkeet ovat normaalit tai suuret.
Kuva taas taattua groomeri laatua...
Tarvikkeet:
2 kerää Garnstudio dropsin Alpacaa. Säärystimet ovat melko lyhyet, joten normaalin mittaisiin säärystimiin suosittelen kolmea kerää
2,5 mm sukka- tai pyöröpuikot, oman maun mukaan
Parsinneula lankojen päättelyynLuo 68 silmukkaa, neulo 5 cm 1o 1n -joustinta. Neulo 1 krs oikein ja lisää samalla 4 s. tasaisesti (sukkapuikoilla tämä tarkoittaa 1 lisäystä per puikko). Aloita kuvioneule kaaviosta 1. ja jatka kaaviolla 2. Toista kaavioita kerroksella yhteensä 4 kertaa.
Toista kaavion 2. mallikertaa korkeussuunnassa 6 kertaa. Neulo 1 krs oikein ja 5 cm 1o 1n -joustinta. Päättele silmukat joustavasti. Päättele langanpäät. Valmis!

Kaavio 1

Kaavio 2

Jos ohjeessa on jotain epäselvää tai sinulla on muuta kysyttävää, ota ihmeessä yhteyttä. Parhaiten huomaan tähän jätetyn kommentin! Olisi taas myös kiva nähdä, jos joku tällä ohjeella itselleen säärystimet väsää!

Merkkien selitystä korjattu! Oli yksi merkki jäänyt kokonaan kirjoittamatta!

3 kommenttia:

  1. Kivat säärystimet! Ja kiitos ohjeesta. :)

    VastaaPoista
  2. Onpas kauniit säärystimet!! Mä aina ihailen tota sun taitoasi kutoa ja virkata!! Itsellä kun tuppaa tekeminen olemaan ennemmin sitä puran puran, menee hermot ja lopulta tekeleet on keskeneräisinä tuolla nurkassa!!:D

    VastaaPoista