15 syyskuuta 2013

Sinua minä kutsun ystäväksi -huivi


Alunperin julkaisin tämän huivin ohjeen jo 2011 marraskuussa. Kokeilin, miten saan liitettyä PDF-tiedoston blogiin ja hyvinhän se onnistui - hetkeksi. En ollut ymmärtänyt, että ilmaiseksi koneelleni lataama PDF ohjelma antoi jakaa tiedostoa vain tietyn aikaa, joten huivin ohje katosi bittiavaruudesta jo jokunen aika sitten. Mielestäni minulla oli siitä kopio koneellani/ulkoisella kovalevyllä, mutta se tiedosto taisi olla juuri sillä siivouksen yhteydessä hyllyltä tippuneella, jossa oli kaikki musiikkinikin. Eli sitä ei ollut enää olemassakaan. Nyt ihana kanssaneuloja lähestyi minua viestillä, ja kertoi aikanaan tallentaneensa tuon huivin ohjeen koneelleen, joten sain sen takaisin! Wohoo!

Tälläkertaa kirjoitan ohjeen tähän blogiin, en luota noihin tiedostohärpäkejuttuihin, kun en niitä osaa oikein käyttää...

Tarvikkeet:
100(100)150g Garnstudio DROPS Alpaca
Puikot 5 mm, päättelyyn 7 mm tai käsialan mukaan
Parsinneula lankojen päättelyyn

Tiheys: 14s x 26 krs. = 10 x 10 cm

Valmiin huivin koko:
Keskikokoinen huivi on mitoiltaan 138 x 56 cm. Reunapitsin leveys on leveimmillään 8 cm.

 
Kuvassa reunapitsiä ei ole pingotettu kunnolla
Ohje:
Luo pienemmille puikoille 3 s. ja neulo 7 krs. ainaoikeaa. Nosta kappaleen sivusta nurjien kerrosten "nypyistä" 3 s. ja luontireunasta 3 s. =yhteensä 9 silmukkaa puikolla.
1. krs (oikea puoli): neulo 3 o, neulo silmukka oikein etu- ja takareunasta, 1o, neulo silmukka oikein etu- ja takareunasta, 3o
2. krs (nurja puoli): 3 o, neulo nurjaa kunnes olet 3 silmukan päässä reunasta, 3 o.
3. krs: 3 o (=reunasilmukat), langankierto, 2 o, nosta silmukoiden välinen lankalenkki ja neulo se kiertäen oikein takareunasta (= oikealle kääntyvä lisäys), 1 o (=keskisilmukka), nosta silmukoiden välinen lankalenkki ja neulo se kiertäen oikein takareunasta (=vasemmalle kääntyvä lisäys), 2o, langankierto, 3 o.
Jatka lisäyksiä kuten edellä jokaisella oikean puolen kerroksella keskisilmukan ja 3 reunasilmukan viereen, kunnes työssä on 187(207)227 silmukkaa (3 reunas. + 90(100)110s. + keskis. + 90(100)110s. + 3 reunas.). Nurjat kerrokset neulotaan kuten kerros 2. Aloita seuraavalla oikean puolen kerroksella kaavion riviltä 1.

Huom! Klikkaamalla saat suurennettua kuvaa!
Kun olet neulonut kaavion rivit 1-14 päättele silmukat isommilla puikoilla, näin saat reunasta joustavamman. Päättele langanpäät ja pingota huivi joko kastelemalla se ja levittämällä tasaiselle alustalle kuivumaan samalla avaten pitsiä (pitsi avautuu kauniimmin, kun asettaa ruostumattoman nuppineulan jokaisen pitsikuvion "kärkeen") tai ensin levittämällä huivi mittoihinsa, jonka jälkeen joko sumuttamalla tai höyryttämällä kostuttaa sitä. Anna joka tapauksessa kuivua rauhassa, ja nauti pehmeästä huivistasi!

2 kommenttia: