08 syyskuuta 2013

Chalice kauluri

Taas tulee elämää huonompia kuvia, mutta hei! En ole koskaan väittänyt kuvaaja olevanikaan - vain käsityöläinen.

Ostin tämän kaulurin ohjeen hetki takaperin, kun sen sai pienellä alennuksella. Eipä sen oikeakaan hinta kovin kallis ole, viiden euron luokkaa, mutta alennettuunkin hintaan oli mielestäni liian kallis siihen, mitä sillä sai. En tosin tiedä, mitä kuvittelin ohjeen olevan, mutta petyin silti.

Ohjeessa oli kaunis kansi, kaunis pitsikuvio sekä kirjoitettuna ja kaaviona, kirjoitettu mallikerran ohje tuohon joustimeen ja sitten se itse ohje. Luo silmukoita (ohjeessa kolme eri kokoa), seuraa mallikertaa 1, seuraa mallikertaa 2, seuraa mallikertaa 1 ja lopuksi kehoitettiin tekemään napinlävet virkkaamalla jonkun kokoiseksi itse katsomaansa kohtaan.

Tulin kyllä mielestäni taas ihan huijatuksi sanalla alennusmyynti. Tälläisestä ohjeesta en minä ainakaan kehtaisi paria euroa enempää pyytää. Itseäni saan kyllä silti syyttää - mallikuvista olisi ehkä voinut päätellä tekeleen olevan hyvinkin yksinkertainen, jotenkin vain kuvittelin siihen tulevan jotain kavennuksia tms. muita vastaavia yläreunaan, jotta olisi istunut paremmin. Siksi ostin sen ohjeenkin, koska olen laiska enkä jaksa laskea, saati kokeilla ja purkaa, tarvittavien kavennusten määrää ja tiheyttä.

Kauniin kaulurin sain jokatapauksessa, kyllä tätäkin tulee käytettyä, mutta uskoni maksullisten ohjeiden paremmuuteen on taas hetkeksi mennyttä...

p.s. ohje siis ravelryssä: Chalice Cowl

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti