03 elokuuta 2012

Unohtunut

En ole ehtinyt (muistanut?) esitellä huivia, jonka tein jo kesäkuussa.
Mummini tilasi minulta jo toukokuun aikana huivin ystävättärelleen, joka saavutti tänä kesänä kunnioitettavan 90 vuoden iän. Tilauksen yhteydessä ei asetettu muita vaatimuksia, kuin "kaunis ja pitsinen". Selasin aikani Ravelryn ilmaisia huiviohjeita ja silmäni kiinnittyivät Percy nimisen huivin ohjeeseen. Tämä huivi oli mielestäni hyvä ikänsä maalla asuneelle emännälle.
Väritoiveina oli "jokin vaalea", joten tartuin lempparilankaani: Drops Laceen. Drops tarjoaa tätä pitsilankaa ainakin luonnonvalkoisena, roosana ja vaalean harmaana, jotka sopivat kuvaukseen. Tiesin, että luonnonvalkoista en jaksa kutoa, joten roosa tai harmaa. Ostin molempia vyyhdin ja loppujen lopuksi annoin koirani valita tähän työhön käytettävän langan, kuono osoitti roosaa. Ja palautteen laadusta päätellen valinta oli oikea.
 Huivi oli muuten mukava neuloa, mutta kakkoskaavion nurjalla tehtävä pitsikuvio oli melkein romuttaa koko työn aikataulun. Teen neuleita usein katsellessani tv:tä tai lukiessani, joten tämä neule eteni hitaaaaaasti kun ei kunnolla pystynyt keskittymään mihinkään muuhun nurjien kerrosten aikana. Valmista kuitenkin tuli ja nyt on huivilla arvoisensa omistaja.

2 kommenttia: