29 kesäkuuta 2012

Missio: pidä kummipoika lämpimänä!

Tämä ei ole ollenkaan mahdoton tehtävä. Tämä onnistuu oikeastaan tältä tädiltä aikas hyvin. Jopa niin hyvin, että poika ei ole ehtinyt käyttää kaikki hänelle neulomiani vaatteita!


Ensimmäinen (kuvattu) vaate oli tämä kelttiaiheinen liivi. Ohje löytyi Ulla-Neuleesta ja lankana Novitan Wool. Ennen tätä olin tehnyt tulevalle kummipojalleni jo useampia vaatteita, mutta en muistanut niitä kuvata ennen lähetystä vastasyntyneelle.


Seuraavaksi oli Novitan ohjeella tehdyt henkselihousut jostain random villasekoitelangasta. Napit löytyivät mummun perintönappilaatikosta. Näitä pojan äiti nimitti pikkuisännän housuiksi.


Ensimmäiseksi joululahjaksi poika sai tädiltään kypärämyssyn. Lankana Hopeasäikeen jämiä ja Teeteen Pallasta. Tästäkin kuulemma tykättiin kauheasti, muistutti kuulemma ihan ritareiden käyttämiä huppuja, joten poika sai lempinimen Sööl Lancelot.


Talvi oli kylmä ja tädillä huoli pojan lämpimyydestä, joten eikun Nallet kouraan ja toteuttamaan neulesettiä Modan ohjeella (6/2011). Vihreä lanka loppui kesken ennen viimeisiä kirjoneuleraitoja puserossa, joten loppu täytyi tehdä pelkällä harmaalla. Ei ole haitannut menoa laisinkaan!


Samana talvena päätin tuhota vielä loputkin tästä omituisesta villasekoitehirviöstä, jota oli jäänyt kaapin pohjalle. Ulla-Neule apuun ja kummipojalle housuja tekemään. Näistä tuli niin isot, että menevät varmasti vielä ensi talvenakin!


Viimeisimpänä olen kummipojalle valmistanut tämän pöllöliivin Novitan Miami langasta, jota sain mummulta. Pusero kävi pojan käsissä tarkan laatu- ja makutestin, joka ilmeisesti läpäistiin. Ainakin paitaa oli kiva heilutella ja riepotella ympäri olohuonetta. Käyttöön se pääsee kuitenkin vasta syksyllä, kun ilmat viilenee.

Nyt on kummipojalle tiedossa lokakuussa pikkuveli, joten tädin tarve pitää lapset lämpimänä lisääntyy. Onneksi isoveli on jättänyt melkoisen varaston jälkeensä, niin ei tädin tarvitse pelkkiin vauvanvaatteisiin jumiutua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti