06 heinäkuuta 2014

Tassuja ja niiden vaivoja

Saimme keväällä aikaisin kutsun häihin, pariskunta oli persoonallinen, huumorintajuinen ja omalaatuinen joten häälahja tuli aika nopeasti keksittyä: sukat Regian Fluormaniasta!

Herraskaisen sukat ovat vihreä-sinisävyistä regiaa, kokoa näille tuli 45 numeroisen kavion verran. Pintakuvio on vedetty omasta päästä: 2 krs. oikeaa; 2 krs. 2 o, 2 n; 2 krs oikeaa; 2 krs. 2 n, 2 o. Kantapää on ranskalainen ja kantakiila on neulottu sileänä nurjana, sukat lähtevät varpaista ja päättyvät varteen. Koko kerä näihin meni, alle 5 grammaa jäi lankaa jäljelle!

Rouvan sukat on tehty Caoua Coffeen mallilla Aramis ja kokoa 42/43. Näissä jäi vähän jännittämään, ovatko sopivat, kun malli oli melko kapea mutta pitkä. Lankaa ei kulunut ihan koko kerää, taisi siitä 10 grammaa juuri jäädä! Varret sain näihin mukavamman mittaisiksi kuin noihin herran sukkiin, olisi melkein pitänyt sitä vihreää ostaa toinenkin kerä ja käyttää loppu sitten omiin sukkiin. Noh, nyt mentiin näillä, toivottavasti pariskunta pitää sukistaan. Itse en häihin sitten päässytkään, joten miehen tehtäväksi jäi tämän lahjan luovutus.

Ja ei ne huonotkaan uutiset tähän lopu, meillä perheen varvasluku laski yhdellä viime perjantaina. Mona onnistui tiistaina loukkomaan tassunsa niin pahasti, että yhden varpaan luut olivat niin monena pienenä kappaleena, ettei sitä olisi enää kannattanut lähteä korjaamaan. Perjantaina leikattiin koko varvas pois. Nyt ei enää pitäisi olla muuta kipua kuin leikkaushaavasta vähän, sekin paranee muutamassa päivässä. Kävelylenkeillä saa jo käydä koiran jaksamisen mukaan, kunhan haava menee kiinni ja siteet saa pois saa taas jatkaa kunnon lenkkeilyä. Itsellä on nyt lähinnä helpottunut fiilis: onneksi ei loukkonut itseään tuon pahemmin ja onneksi on nyt tämäkin alta pois. Riittäisikö nämä huonot uutiset nyt jo vähäksi aikaa, voisiko välillä tulla niitä hyviäkin?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti