23 tammikuuta 2012

Sockdown 5 puolivuosikatsaus

Ravelryssä on ryhmä myös meille sukkaholisteille (Sock Knitters Anonymous = SKA). Ryhmä järjestää syyskuusta heinäkuuhun pituisen ajanjakson aikana erillaisia kuukausittain vaihtuvia haasteita sukan kutojille. Pääsääntönä on, että sukkia pitää tehdä kaksi (2) eli pari ja samaa mallia ei saa tehdä kahdesti (koska sitten se ei ole enää haaste). Nyt kun Sukkavuosi 2011-2012 on puolessa välissä, ajattelin esitellä tähän mennessä valmistuneita:


Syyskuun kuukauden tekniikkahaasteena oli löytää Chartreusen värinen lanka, ja siitä sitten tapeltiin lähes kaksi kuukautta, että mikä se väri sitten oikein on. Elokuussa oli myös mysteerisukka, joka piti toteuttaa tuossa mainitussa värissä. Itse toteutin sukat Garnstudio DROPS Alpacasta:
Watercress Socks by Lise Brackbill
Sen lisäksi syyskuussa kuukauden suunnittelijoina olivat Cauoa Coffee, Cailyn Meyer ja Janneke Maat. Suunnittelijan sukkina toteutin seuraavan:
Crystalline Socks by Cailyn Meyer
Lokakuussa tekniikkana toimi "tekstuuri, joka luodaan oikeilla ja nurjilla silmukoilla, mutta ei ole joustin", helmin koristeltu neule tai joulusukat.

Owlie Socks by Julie Elswick Suchomel
Kuukauden suunnittelija oli Stephanie Etting, jolta valmistin seuraavat:
Tea and Scandal Socks by Stephanie Etting


Marraskuussa oli taas mysteerisukkakin, mutta päätin jättää sen väliin. Tekniikkahaaste oli tehdä miesten sukat. Itse pyhitin kuukauden joululahjasukkien tekoon miespuolisille sukulaisille, joten kuukauden suunnittelijoilta en sukkia toteuttanut.


Herrasmiehen harmaat by Satu Metsola


Merenkulkija by Tiina Kuu
Kuukauden suunnittelijoita olivat Nicole Masson ja Jeannie Cartmel. Joulukuussa harjoiteltiin jämälankasyöppöjä tai "omituisesti rakentuvia" sukkia. Joulukuun suunnittelijat olivat Anni Desings ja Emma Haigh. Joulukuu oli itselleni sen verran kiireistä aikaa, että valmiiksi tuli vain yksi sukkapari.


Grün ist die Hoffnung by Stephanie van der Linden
Tammikuussa teemana on Flora ja Fauna. Otin tammikuussa vahingon joulukuulta takaisin ja valmistuneita on jopa kolme sukkaparia (kaksi näistä suunniteltuja, mutta kun Kulta näki ensimmäiset tammikuun sukkani hänkin halusi hämähäkkisukat).


Black Widow Spider socks by Janine Le Cras
Spider Socks by Terri Knight
Mysteeriohjeen teki Carrie Sullivan.
 Bláthnat by Irishgirlieknits aka. Carrie Sullivan 
Kuukauden suunnittelija oli Erica Lueder mutta häneltä en toteuttanut sukkia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti