17 huhtikuuta 2012

Joukahainen


Olen tässä jonkin aikaa pohtinut, tuumaillut ja katsellut tuota meidän nuoriherra Joukahaista vähän sillä silmällä, että siitä on kasvamassa varsin komea uros. Itse olen kovin viehtynyt harmaisiin raitapaitoihin, joten tuon Joukahaisen käyttö lisääntymistarkoituksiin on käynyt mielessä pariin otteeseen. Ajattelinkin nyt esitellä teille vähän paremmin tuon minulle rakkaaksi käyneen lieron!


Joukahainen on kuoriutunut 11.7.2010, joten varsin nuori se on vielä. Lisäännyttäminen olisi siis mielestäni aiheellista vasta keväällä 2014. Joukahaisen virallinen väri on Anery motley-striped (het. hypo) 50% pos.het. Amela. Joukahaisen äiti oli Anery motley ja isä Ghost striped (het. amela).



Luonteeltaan Joukahainen on melko äkkipikainen, kuten nuoren käärmeen kuuluukin. Kovasti meno on jo rauhoittunut siitä, mitä se on ollut. Joskus saattaa edelleen vähän pärisyttää häntäänsä, jos ruoka ei tule ruokintaboksiin siirron jälkeen tarpeeksi nopeaan. Mistään kohtaa Joukahainen ei ole arka, päinvastoin. Uteliaana tulee heti katsomaan, mitä olen tekemässä kun siivoan terraariota. Ruoka on maistunut aina, ei kertaakaan ole kieltäytynyt herkullisesta hiirestä tai rotasta. Takki on meillä vaihtunut aina ongelmitta, eikä kasvattajakaan maininnut siinä olleen ongelmia.

Tälläinen on meidän Joukahaisemme. Yritän jossakin vaiheessa tehdä Mötikästä samanlaisen esittelyn.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti